Projecten

Projecten die ik je hier toon, komen op heel verschillende manieren tot stand. Meestal is het een opdracht die in samenwerking met een klant ontwikkeld en uitgevoerd wordt. Een andere keer is het een ontwerp in concurrentie met meerdere architecten. Dan weer is het een zelf geformuleerde studie-opdracht of het is gewoon een leuk idee om aan te werken. Er zijn projecten bij, die nooit uitgevoerd zullen worden. Ook zijn er klanten die meer dan eens een ontwerp vragen en dat laten uitvoeren.

De grafmonumenten van mijn ouders en mijn schoonouders zijn de kleinste buitenobjecten die ik heb mogen ontwerpen. In schaalgrootte volgen tuin, gebouw en buurt. Binnen de gebouwen variëren de projectgrootten van een compleet interieur tot interieur-elementen als balies, kasten, tafels en, de kleinsten, decoratieve objecten, meestal als uitwerking van een ontwerp van een gebouw.
Het gemeenschappelijke binnen deze grote variatie is dat al deze projecten met dezelfde zorg, plezier en aandacht zijn ontworpen, uitgewerkt en meestal zijn uitgevoerd, vooral, ter meerdere eer en glorie van de klant. Want daar draait het tenslotte om. Ik ben er trots op dat zij mij hebben gekozen om hun doelen te bereiken en op dat wat ik hier toon het resultaat is.