Project Plantaardig Wonen

Jaar
2018 — heden
Opdrachtgever
Eigen Ontwikkeling
Vraag
‘Summertime when the living is easy…’ ’s-Zomers leven we in de tuin. Hoe ziet een huis er uit waar in je het hele jaar ‘in de tuin’ kunt wonen?
Oplossing
Haal de tuin naar binnen en leef op de terrassen in de woning: één terras is de woonkamer. De planten zorgen voor de privacy net als in de tuin. Eén terras is de keuken. Hier filteren de planten de kooklucht en plukken we de kruiden. Een terras is je slaapkamer, ook weer omgeven door een plantenpracht, nu met rustgevende geuren. Het huis in deze maquette is helemaal op deze manier ontworpen. Daar binnen duurt de zomer een heel jaar lang. Al die jaren dat je er zal wonen.

Dit idee is een opstap naar een ultieme duurzame woon- en werkomgeving. Omdat alles opnieuw doordacht wordt, kunnen alle bestaande conventies over wonen en werken worden losgelaten. De gezondheid staat centraal waardoor ook de toe te passen materialen, de omgang met afvalstoffen, de energievoorziening, het toekomstig onderhoud, de instandhoudingstermijn van de woning/werkruimte en het benodigde terrein, vanuit dat perspectief ontworpen worden.