Project de Buren

In Twentse setting, omgeven door een houtwal, bieden vier klaverkavels ruimte en privacy. De door mij centraal gecoördineerde particuliere ontwikkeling mondt uit in ruime moderne woningen, optimaal betrokken op de eigen tuin.

Vanaf de hoofdstraat rijd je de toegangsweg op naar de centrale parkeerhavens tussen de woningen. Je ziet dat de woningen bestaan uit twee met riet bekleedde blokken van twee of drie verdiepingen hoog. In het glazen tussenlid, bevind zich de entree onder een plat dak met witte randen. In de entreehal kies je om naar de werkvertrekken boven de garage te gaan of je kiest er voor om door een mat-glazenpui de woonkamer in te lopen. Zodra je door de pui de woonkamer inloopt kijk je uit over de tuin die zich vanaf de woonkamer tot aan de houtwallen uitstrekt. Vanuit de woonkamer kun je weer verder naar een van de met riet bekleedde blokken om naar de privé-kamers van de bewoners te gaan. Op de drie verdiepingen bevinden zich de slaapkamers en de badkamers. In dit project ga je telkens een grens over. Bij elke grens kom je verder binnen in het leven van de bewoners van de woning.

Op de hoofdstraat komt iedereen elkaar tegen. Rijdt je de toegangsweg op dan kom je op de gemeenschappelijke ruimte van de vier aangrenzende kavels. Stap je van de parkeerplaats de oprit op dan betreedt je het privédomein van één van de vier woningen. Via de entreedeur wordt je binnengelaten of niet. Door het matglazen scherm betreedt je het domein van de bewoners waar je eventueel als bezoeker wordt toegelaten. Treedt je door de gevel de tuin in dan ben je vriend van de bewoner die in de tuin op de BBQ mag komen. Als je ook nog naar de slaapkamers mag komen behoor je tot het intieme leven van de bewoners.